فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال چهاردهم شماره 2 (تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/05/14
  • تعداد عناوین: 7
|
  • انه محمد غراوی * صفحات 1-2
  • افروز متحدی، سید جواد ضیاالحق صفحات 3-14
    مقدمه

    امروزه تولید نانوذرات بیولوژیک به واسطه اثرگذاری بهتر در صنایع مختلف بسیار گسترش یافته است. اگرچه هنوز به طور کامل عوارض جانبی آنها بر بافت مغز مورد بررسی قرار نگرفته است. به علاوه از طریق اعمال محرک استرس زایی کمتر از آستانه آسیب به بافت (پیش آمادگی)، نظیر فعالیت بدنی، می توان مقاومت آن بافت را به محرک های آتی قدرتمندتر افزایش داد. لذا هدف از این پژوهش بررسی تاثیر تزریق دوزهای بالای نانوذرات بیولوژیک به همراه دو نوع پیش آمادگی تمرینی متفاوت بر تغییرات ساختاری بافت مغز رت های نر ویستار بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش بر روی 30 رت نر نژاد ویستار در 6 گروه که شامل کنترل سالم، نانو ذرات بیولوژیک نقره، پروتکل تمرین 1 (هوازی)، پروتکل تمرین 2 (بی هوازی)، نانو ذرات بیولوژیک نقره + پروتکل تمرین 1، نانو ذرات بیولوژیک نقره + پروتکل تمرین 2 بود، انجام شد. تزریق درون صفاقی نانو ذرات نقره پس از اجرای 10 هفته پروتکل هوازی و بی هوازی به ازای 10 درصد وزن بدن هر رت در 5 نوبت انجام شد و پس از 48 ساعت بعد از آخرین تزریق، رت ها بی هوش شده و نمونه گیری صورت پذیرفت. سپس نمونه ها با رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین و توسط میکروسکوپ نوری عکس برداری و مورد مطالعه قرار گرفتند.

    نتایج

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد 10 هفته پیش آمادگی تمرین هوازی و بی هوازی به صورت معنی داری بر میزان مسافت طی شده در آزمون استقامتی پیشرونده بر روی تردمیل جوندگان (000/0>P) و وزن بدن رت های نر (000/0>P) اثر گذار بود. همچنین تزریق درون صفاقی نانوذرات بیولوژیک نقره با دوز بالا موجب التهاب و پرخونی خفیف سلول های عصبی بافت مغز در رت های بدون تمرین شد و ماده سفید و خاکستری سلول های عصبی تغییری نداشت. از طرفی در گروه های تمرینی التهاب و پرخونی تقلیل یافته بود و در گروه پیش آمادگی هوازی نسبت به بی هوازی این کاهش معنی دارتر بود.

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد پیش آماده سازی تمرینی مخصوصا هوازی می تواند در کاهش درجه تخریب بافت مغزی ناشی از تزریق نانو ذرات بیولوژیک نقره با دوز بالا موثر باشد.

    کلیدواژگان: نانو ذرات بیولوژیک نقره، پروتکل تمرین هوازی، پروتکل تمرین بی هوازی، پیش آماده سازی، بافت مغز
  • یونس قهویی، نسیم نقیبی*، الهه زینل زاده صفحات 15-22
    مقدمه

    بسیاری از بیماری های انگلی طیف وسیعی از بیماری های زئونوز را شامل می شوند که علاوه بر خسارات عمده به صنعت دام پروری و حذف لاشه و ارگان های آلوده منجر به ایجاد بیماری هایی در انسان نیز می شوند که در این میان می توان به فاسیولوز، هیداتیدوز، دیکروسلیازیس و سیستی سرکوزیس اشاره کرد. در این مطالعه به بررسی میزان آلودگی گاوهای کشتار شده در کشتارگاه شهرستان سرپل ذهاب به کیست هیداتید، سیستی سرکوس، فاسیولا و دیکروسلیوم می پردازیم.

    مواد و روش ها

     این مطالعه به صورت توصیفی- مقطعی از طریق مشاهده ی ماکروسکوپی و بررسی 1170 راس گاو انجام گرفت. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS و تحلیل مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    در بین 1170 راس گاو کشتار شده 417 راس گاو (64/35%) طی یک سال آلوده اعلام شد. میزان آلودگی کبد به کیست هیداتید، فاسیولا، دیکروسلیوم و سیستی سرکوس به ترتیب 11/8 درصد (95 مورد)، 47/5 درصد (64 مورد)، 85/0 درصد (10 مورد) و 68/0 درصد (8 مورد) و میزان آلودگی ریه به کیست هیداتید و سیستی سرکوس به ترتیب 17/20 درصد (236 مورد) و 34/0 درصد (4 مورد) گزارش شد. از 1170 راس گاو 973 راس نر و 197 راس ماده بودند که از گاوهای نر 66/35% (347 مورد) و در گاوهای ماده 53/35% (70 مورد) آلوده بودند. براساس سن در گروه سنی زیر یک سال (935 مورد) و بیشتر مساوی یک سال (235 مورد)، میزان آلودگی مورد بررسی قرار گرفت که درصد آلودگی در گروه سنی زیر یک سال 61/35% (333 مورد) و بزرگ تر مساوی یک سال 74/35% (84 مورد) بود. در بررسی انجام شده اختلاف آماری معنی داری بین سن و جنس و موارد مثبت آلودگی وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصله نشان دهنده ی آلودگی بالای منطقه می باشد که علاوه بر خسارات ناشی از بروز بیماری و حذف لاشه و ارگان آلوده در کشتارگاه ممکن است زمینه را برای آلودگی انسان نیز فراهم کند که به کارگیری راهکارهای مناسب جهت کنترل و پیشگیری از ایجاد آلودگی در دام اهمیت فراوانی دارد.

    کلیدواژگان: بیماری های زئونوز، کیست هیداتید، فاسیولا، دیکروسلیوم، سیستی سرکوس، کشتارگاه سرپل ذهاب
  • فاطمه قنبری، مهدی خاکساری*، غلامحسین واعظی، ویدا حجتی، عبدالحسین شیروی صفحات 23-32
    مقدمه

    مت آمفتامین یکی از انواع محرک های مصنوعی است که سبب ایجاد آسیب های بازگشت ناپذیر در سیستم عصبی مرکزی می گردد؛ مطالعات اخیر نشان داده اند که مت آمفتامین از مسیرهای متعددی همچون اثر بر نوروترانسمیترهای مغزی از جمله دوپامین، افزایش تشکیل رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو، تسریع روند مرگ سلولی نکروز و آپوپتوز منجر به آسیب های نورونی می گردد. به علاوه بررسی ها و شواهد بسیاری مبنی بر اثرات ضدالتهابی، ضدآپوپتوزی و آنتی اکسیدانی هیدروژن سولفید در انواع بیماری های عصبی وجود دارد. از این رو این مطالعه در جهت کمک به اثبات عملکرد محافظت نورونی سولفید هیدروژن در برابر فعالیت نوروتوکسیک مت آمفتامین انجام گرفته است.

    مواد و روش ها

    نوروتوکسیسیته مت آمفتامین به وسیله تزریق مت با دوز 40 میلی گرم/کیلوگرم در چهار نوبت هر بار به مقدار 10 میلی گرم/کیلوگرم، با فاصله زمانی دو ساعت ایجاد شد سپس در گروه های تیمار تزریق سولفید هیدروژن به صورت ترکیب سولفید هیدروژن سدیم و درون صفاقی انجام گرفت؛ به این صورت که نوبت های تزریق 30 دقیقه، 24 ساعت و 48 ساعت پس از آخرین تزریق مت آمفتامین انجام شدند. سپس جهت بررسی عملکرد یادگیری و حافظه فضایی آزمون ماز آبی موریس انجام گرفت و در آخرین روز بعد از آزمون نهایی، مغزها جهت رنگ آمیزی نیسل خارج گردیدند.

    نتایج

    داده های رفتاری نشان داد که در گروه های تیمار شده با سولفید هیدروژن میزان یادگیری نسبت به گروه مت آمفتامین افزایش یافته و در آزمون پروب درصد حضور حیوانات در ربع دایره هدف در گروه های تیمار شده به طور معناداری از گروه مت آمفتامین بیشتر بود که نشان دهنده بهبود عملکرد حافظه می باشد. به علاوه در گروه مت آمفتامین افزایش مرگ سلولی نکروز در ناحیه CA1 هیپوکامپ مشاهده گردید که تیمار با سولفید هیدروژن کاهش معناداری در میزان سلول های نکروتیک نشان داد (01/0>P).

    نتیجه گیری

     براساس یافته ها سولفید هیدروژن به دلیل خاصت آنتی اکسیدانی اش اثرات نوروپروتکتیو (محافظت کننده نورونی) مشخصی در برابر نوروتوکسیته ناشی از مت آمفتامین نشان می دهد که می تواند سبب بهبود عملکرد حافظه و یادگیری در رت ها گردد.

    کلیدواژگان: نوروتوکسیسیته مت آمفتامین، سولفید هیدروژن، نکروز، یادگیری و حافظه فضایی، ماز آبی موریس
  • بهزاد گرمابی، مسلم جعفری ثانی، حسین خواستار* صفحات 33-37
    مقدمه

    سرب یکی از فلزات سنگین می باشد که موجب سمیت در بافت های مختلف ازجمله کلیه ها می گردد. هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات محافظتی آسکوربیک اسید بر روی سمیت کلیوی ناشی از سرب می باشد.

    مواد و روش ها

    تعداد 24 سر رت نر با وزن 250-200 گرم از نژاد ویستار به شکل تصادفی به سه گروه تقسیم شدند: 1- گروه کنترل که آب آشامیدنی معمولی مصرف کردند، 2- گروه تیمار با استات سرب که با دوز mg/liter600 استات سرب در آب آشامیدنی دریافت کردند و 3- گروه تیمار با استات سرب و آسکوربیک اسید که علاوه بر استات سرب مقدار gr/liter 1 آسکوربیک اسید نیز در آب آشامیدنی دریافت کردند. پس از این هشت هفته تیمار، موش ها کاملا بی هوش شده و نمونه خون و بافت کلیه جمع آوری گردید.

    نتایج

    استات سرب موجب افزایش BUN و کراتینین پلاسما نسبت به گروه کنترل گردید. همچنین در گروه استات سرب مالون دی آلدهید (MDA) بافت کلیه افزایش و غلظت گلوتاتیون توتال (GSH) کاهش یافت. در گروه تیمار با استات سرب و آسکوربیک اسید، BUN و کراتینین پلاسما و MDA بافت کلیه نسبت به گروه استات سرب کاهش و غلظت GSH افزایش معنی دار نشان داد.

    نتیجه گیری

     با توجه به داده های این پژوهش، مصرف آسکوربیک اسید خوراکی موجب کاهش آسیب عملکردی و استرس اکسیداتیو بافت کلیه به دنبال سمیت با سرب می گردد.

    کلیدواژگان: استات سرب، آسکوربیک اسید، سمیت کلیوی، استرس اکسیداتیو
  • سیده زهرا میرسنبل، خسرو عیسی زاده*، سعید ضرابی، میر ساسان میرپور صفحات 38-46
    مقدمه

    استرپتومایسس ها، میکروارگانیسم هایی می باشند که در انواع منابع طبیعی به خصوص در خاک حضور دارند و قادر به تولید طیف وسیعی از انواع ترکیبات ضدمیکروبی می باشند. شیوع مقاومت میکروبی در بین میکروارگانیسم های پاتوژن رو به افزایش است. هدف از این تحقیق جداسازی و شناسایی مولکولی استرپتومایسس تولیدکننده ترکیبات ضدمیکروبی و بهینه سازی شرایط تولید آن می باشد.

    مواد و روش ها

     استرپتومایسس از خاک های مناطق مختلف شرق استان گیلان جداسازی شد. سپس به شناسایی مورفولوژی، فیزیولوژی و بیوشیمیایی آن پرداخته شد و در نهایت شناسایی مولکولی ایزوله موردنظر با استفاده از توالی یابی 16SrRNA و تجزیه و تحلیل فیلوژنتیک انجام گرفت. بررسی فعالیت ضدمیکروبی در برابر میکروارگانیسم های پاتوژن آزمایش شده و بهینه سازی ترکیبات ضدمیکروبی تولید شده در محیط های تغذیه ای و شرایط متفاوت مانند منابع کربن و نیتروژن، pH، مدت زمان گرمخانه گذاری و دما انجام گردید.

    نتایج

    براساس نتایج مطالعات فیلوژنتیکی و توالی یابی 16 SrRNA، با 34/97% اطمینان سویه Streptomyces tendae strain 944 شناسایی شد. این باکتری دارای فعالیت ضدمیکروبی علیه میکروارگانیسم های پاتوژن شامل Micrococcus luteus PTCC 1408, Bacillus cereus PTCC 1154, Staphylococcus aureus PTCC 1189, Pseudomonas aeruginosa PTCC 1310, Salmonella typhi PTCC 1609 and Proteus mirabilis PTCC 1776 بوده است. پس از انجام بهینه سازی؛ بهترین محیط کشت، pH، دمای بهینه، منابع کربن و نیتروژن و مدت زمان انکوباسیون به ترتیب ISP2، 7،0 C 28، گلوکز، عصاره مخمر و 7 روز بودند.

    نتیجه گیری

     نتایج این تحقیق که اولین گزارش از غربال گری استرپتومایسس های تولید کننده ترکیبات فعال زیستی در نواحی شرقی استان گیلان می باشد، نشان می دهد که خاک های نواحی شرقی استان گیلان منبع بسیار غنی از استرپتومایسس های تولیدکننده ترکیبات ضدمیکروبی می باشد که می تواند در تولید ترکیبات ضدمیکروبی با منشا طبیعی بسیار حائز اهمیت باشد.

    کلیدواژگان: Streptomyces tendae strain 944، ترکیبات ضدمیکروبی، 16SrRNA، بهینه سازی
  • فرشته منصوری نژاد ، مریم نقی پور حمزه کلایی ، مسلم جعفری ثانی*، ایمان صادقی صفحات 47-51
    مقدمه

    شایع ترین اختلال اندوکرین در زنان در سنین ناباروری ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک می باشد. از موارد پاتوژنز در این بیماری افزایش استرس اکسیداتیو است. لذا مقابله با استرس اکسیداتیو در کاهش عوارض این بیماری مفید است. در مطالعه حاضر اثرات استفاده از مکمل حاوی ویتامین های C، E و سلنیوم در مدل رت القایی تخمدان پلی کیستیک بررسی شد.

    مواد و روش ها

    تعداد 30 موش ماده نژاد ویستار در 6 گروه تصادفی تقسیم شدند. القای سندرم تخمدان پلی کیستیک با گاواژ لترزول انجام شد. سپس گروه ها به مدت یک ماه تحت تیمار با ویتامین C، ویتامین E، سلنیوم و مخلوط ویتامین های E، C وSe  قرار گرفتند. در طی مدت مطالعه گروه کنترل نرمال سالین دریافت کرد. پس از یک ماه موش ها کشته شده و خون آنها جهت بررسی های استرس اکسیداتیو شامل ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و گونه های آزاد اکسیژن و مالون دی آلدهید اخذ شد. همچنین تخمدان آنها برای بررسی پاتولوژیک جدا شد و به فرمالین منتقل گردید.

    نتایج

    یافته های مطالعه نشان داد که در گروه القایی تخمدان پلی کیستیک افزایش استرس اکسیداتیو وجود دارد که در مقایسه با کنترل معنی دار بود (05/0<P). همچنین نتایج نشان داد که در گروه با مصرف مکمل همزمان ویتامین E، C وSe  بیشترین کاهش شاخص های استرس اکسیداتیو رخ داد (003/0<P). همچنین گروه ویتامین E در مقایسه با ویتامین C و نیز Se بهبود بهتری نشان داد.

    نتیجه گیری

    استفاده از آنتی اکسیدان ها در جلوگیری از افزایش استرس اکسیداتیو عمل می کنند با این وجود مصرف همزمان آنها اثرات هم افزایی از خود نشان می دهند.

    کلیدواژگان: تخمدان پلی کیستیک، استرس اکسیداتیو، آنتی اکسیدان
|
  • Anneh Mohammad Gharravi Pages 1-2
  • Afrooz Mottahedi *, Sayyed, Javad Ziaolhagh * Pages 3-14
    Introduction

    Today, the production of biological nanoparticles has expanded significantly in different industries. Although their side effects have not yet been fully evaluated on brain tissue. In addition, by applying a stressor stimulus less than the threshold for injury to the tissue (pre-preparation), such as physical activity, it can increase the resistance of the tissue to more powerful stimuli. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of high dose doses of biological nanoparticles with two different types of training prediction on structural changes in brain tissue of male Wistar rats.

    Methods

    A total of 30 male Wistar rats were divided into 6 groups including healthy control, silver biological nanoparticles, aerobic exercise protocols, training protocols 2 (anaerobes), biological biological nanoparticles + exercise protocols 1, biological nanoparticles Silver + Practice Protocol 2 was done. Intraperitoneal injection of silver nanoparticles after 10 weeks of aerobic and anaerobic treatments was performed on 10% of body weight of each rat in 5 times. After 48 hours after the last injection, rats were indifferent and sample was taken. The specimens were then photographed and stained with Hematoxylin-Eosin stained with optical microscopy.

    Results

    The results of this study showed that aerobic training and anaerobic exercise training had a significant effect on the distance traveled in the progressive endurance test on rodent treadmill (P=0.000) and body weight (P=0.000). Intraperitoneal injection of high-dose silver nanoparticles also caused inflammation and mild inflammation of brain tissue in untreated rats, and the white matter and gray matter of nerve cells did not change. On the other hand, it was reduced trained groups and in the aerobic training group it was more significant than anaerobic.

    Conclusion

    Pre-conditioning of aerobic training can be effective in reducing the degree of brain tissue damage caused by the injection of silver biologic nanoparticles.

    Keywords: Silver biological nanoparticles, Aerobic exercise protocol, Anaerobic training protocols, Pre-conditioning, Brain tissue
  • Younes Ghahvei, NasimNaqibi*, Elahe Zeinalzade Pages 15-22
    Introduction

    The parasitic diseases are contained of wide ranges of zoonosis diseases which not only causing dimension harms to animal husbandry industry and corps elimination and polluted organs but also are cause of diseases in humans, between them Fasciolosis, Hydatidosis, polluting to Dicrocoelium dendriticum and Cysticercosis could be pointed. study of slaughtered cattles polluted by Hydatid cyst, Cysticercosis, Fasciola Spp, and Dicrocoelium in slaughterhouse in Sarpul-e-zahab (Kermanshah).

    Methods

    This study is cross-sectional descriptive and was carried out by macroscopic observation and 1170 cattle have been studied. The outcome data was analyzed by statistical software SPSS and chi square.

    Results

    That was reported there was 35.64%(417 cases) polluted cattle between 1170 cattle. Pollution rates to Fasciola, Dicrocoelium, Hydatid cyst and Cysticercus were 5.47% (64 cases), 0.85% (10 cases), 8.11% (95 cases) and 0.86% (8 cases) respectively, and lung pollution rates to Hydatid cyst and Cysticercus were reported 20.17% (236 cases) and 0.34% (4 cases) respectively. There were 973 bulls and 197 cows between 1170 cattle, 35.66% (347 cases) of bulls and 35.53% (70 cases) were polluted. According to the age pollution rates were analyzed in under one age group (935 cases) and more or equal than one (235 cases) which pollution percent of them were 35.61% (333 cases) and 35.74% (84 cases) respectively.
    There is no significant statistical difference between age and sex and positive pollution cases.

    Conclusion

    findings of this study shows high rate pollution of area which harms of diseases and corpse elimination and polluted organs in slaughterhouses may cause pollution of humans, so using the adaptable approaches for control and prevention of polluting the animal husbandry is very important..

    Keywords: Zoonosis diseases, Hydatid cyst, Fasciola spp, Dicrocoelium dendriticum, Cysticercus, slaughterhouse of sarpul-e-zahab
  • Fateme Ghanbari, Mehdi Khaksari*, Golamhassan Vaezi, Vida Hojati, Abdolhossein Shiravi Pages 23-32
    Introduction

    Methamphetamine is one of a number of artificial stimulants that can cause irreversible damage to the central nervous system. Recent studies have shown that methamphetamine result in neuronal damage through several ways like effecting on brain neurotransmitters such as dopamine, increased free radicals and oxidative stress, accelerated cell death, and apoptosis. In addition, there are many studies and evidence of anti-inflammatory, anti-apoptotic and antioxidant effects of hydrogen sulfide on various types of neurological diseases. Therefore, this study was designed to help prove the function of sulfide hydrogen neurotransmitter protection against neurotoxic activity of methamphetamine.

    Methods

    Methamphetamine neurotoxicity was induced by 40 mg/kg of METH in four intraperitoneally (IP) injections (e.g., 4×10 mg/kg q. 2-h, IP.). NaHS was administered at 30- min, 24-h, and 48 h after the final injection of METH. Spatial memory test was evaluated by Morris water maze then the brains were removed for Nissl staining to assess necrosis neuronal death within the hippocampal CA1 area

    Results

    Behavioral tests shows that H2S treatment could significantly improve spatial memory deficits and learning (P<0.05) versus the METH group. Moreover, H2S could significantly reduce necrosis cell death (P<0.01) in CA1 area of hippocampus

    Conclusion

    According to the findings, H2S exerts significant neuroprotective effects on METH neurotoxicity due to its antioxidant and anti-inflammatory activity.

    Keywords: Hydrogen sulfide, Methamphetamine neurotoxicity, Apoptosis, Neuroinflammation, Antioxidant activity
  • Behzad Garmabi, Moslem Jafarisani, Hossein Khastar* Pages 33-37
    Introduction

    Lead is a heavy metal that causes toxicity in various tissues, including kidneys. The aim of this study was to evaluate the protective effects of ascorbic acid on lead-induced renal toxicity.

    Methods

    24 rats were divided into three groups: 1- Control group that consumed normal water, 2- Lead acetate group (mg/liter 500) in drinking water and 3- Lead acetate + Ascorbic acid group (1 gr/liter). After 8 weeks, the rats were completely anesthetized and blood and kidney tissues were collected.

    Results

    Lead acetate caused increase in BUN and creatinine compared to control group. In addition, in Lead acetate group malondialdehyde (MDA) was elevated and glutathione (GSH) was decreased in renal tissues. In Lead acetate + Ascorbic acid group, MDA was decreased and GSH was increased in contrast to Lead acetate group.

    Conclusion

    According to this data, oral ascorbic acid consumption reduces the renal functional injury and oxidative stress following lead toxicity.

    Keywords: Lead acetate, Ascorbic acid, Renal toxicity, Oxidative stress
  • Seyedeh Zahra Mirsonbol, Khosro Issazadeh*, Saeid Zarrabi, Mirsasan Mirpour Pages 38-46
    Introduction

    Streptomyces are microorganisms that are present in a variety of natural resources, especially in the soil, and can produce a wide variety of antimicrobial compounds. The prevalence of microbial resistance among pathogen microorganisms is increasing. The purpose of this study was to isolate and identify Streptomyces producing antimicrobial compounds with molecular methods and optimize its production conditions.

    Methods

    Streptomyces isolated from the soils of different regions of eastern Gilan province. Then, morphology, physiology and biochemical identification of the isolated samples were investigated. Finally, the identification of the isolates was carried out using sequencing of 16 SrRNA and phylogenetic analysis. Antimicrobial activity against tested pathogenic microorganisms and optimization of antimicrobial compounds produced in nutrient media and different conditions such as carbon and nitrogen sources, pH, incubation time and temperature were performed.

    Results

    Based on the results of phylogenetic studies and sequencing of 16SrRNA, 97.34% confidence was detected in Streptomyces tendae strain 944. The bacterium had antimicrobial activity against pathogenic microorganisms including Micrococcus luteus PTCC 1408, Bacillus cereus PTCC 1154, Staphylococcus aureus PTCC 1189, Pseudomonas aeruginosa PTCC 1310, Salmonella typhi PTCC 1609 and Proteus mirabilis PTCC 1776. After optimization, the best culture medium, pH, optimum temperature, carbon and nitrogen sources and incubation time were ISP2, 7, 28 0 C, glucose, yeast extract and 7 days respectively.

    Conclusion

    The first report of screening of Streptomyces producing bioactive compounds in the eastern regions of Guilan province, show that the soils of the eastern regions of Guilan province are a very rich source of streptomyces producing antimicrobial compounds that can it is very important to produce natural-antimicrobial compounds.

    Keywords: Streptomyces tendae strain 944, Antimicrobial compounds, 16 SrRNA, Optimization
  • Fereshteh Mansouri Nezad, Maryam Naghipour Hamzekolaei, Moslem Jafarisani * Pages 47-51
    Introduction

    The most common endocrine disorder in women of infertility is polycystic ovary syndrome. Increased oxidative stress is one of the pathogenesis of this disease. Therefore, combating oxidative stress is helpful in reducing the complications of this disease. In the present study, the effects of vitamin E, C and selenium supplementation on the induction of polycystic ovary induced rat model were investigated.

    Methods

    Thirty female Wistar rats were divided randomly into 6 groups. Induction of polycystic ovary syndrome was performed with letrozole gavage. The groups were then treated with vitamin C, vitamin E, selenium, and a mixture of vitamins C, E, and Se for one month. The control group received normal saline during the study period. The mice were sacrificed after one month and their blood was taken for oxidative stress tests including total antioxidant capacity and free oxygen species and malondialdehyde. Their ovaries were also removed for pathological examination and transferred to formalin.

    Results

    The results showed that there was an increase in oxidative stress in the polycystic ovary induction group (P<0.05). The results also showed that the group with the simultaneous supplementation of vitamin C, E, Se and Se had the highest decrease in oxidative stress indices (P<0.003). Also vitamin E group showed better improvement compared to vitamin C and Se.

    Conclusion

    Antioxidants are used to prevent the increase of oxidative stress, but their simultaneous use has synergistic effects.

    Keywords: PCOs, Oxidative stress, Antioxidant